Over Podozorg Hellevoetsluis

Onderdeel Podozorg Nederland

Podozorg Nederland is een groep registerpodologen die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien, en zo handelen zij. Voor elke klacht de meest optimale oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze registerpodologen zijn er om u te helpen bij klachten die hun oorzaak vinden in uw voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of klacht bij bewegen zijn. Bij diabetes en reuma kan er ook preventief voetzorg geboden worden.

Wij zoeken de oorzaak van uw klacht

Een belangrijke taak van de registerpodoloog is om uit te vinden wat de oorzaak van uw klacht is. In alle rust wordt uw voet onderzocht. De druk onder uw voeten wordt beoordeeld om te zien wat er in uw voet gebeurt als u loopt of staat.

Een registerpodoloog kijkt verder dan de voet alleen, hij kijkt ook naar uw houding. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld hoofdpijn of rugklachten. De registerpodoloog zoekt de oorzaak van uw klacht en pakt deze aan.

Waarom Podozorg Nederland?

U wordt geholpen door een bekwame registerpodoloog

Alleen op HBO-niveau afgestudeerde registerpodologen mogen lid worden van Podozorg als ze bereid zijn vier keer per jaar een nascholing te volgen, om er zeker van te zijn dat ze ook kunnen blijven werken volgens de nieuwste eisen. Een registerpodoloog staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. Stichting LOOP houdt toezicht op de kwaliteit van de zorg.

Wij werken volgens de nieuwste inzichten

Podotherapie is een jong beroep en ontwikkelt zich in razend tempo. Podozorg Nederland werkt nauw samen met de Universiteit van Münster en de Universiteit van Maastricht. Zij brengt alle leden van Podozorg op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de voetzorg en zorgt ervoor dat bij welke Podozorg vestiging u ook komt, u steeds wordt geholpen volgens de nieuwste inzichten. Zo krijgt u de beste zorg in elke Podozorg vestiging.

 Wij werken samen met andere zorgverleners

Elke Podozorg vestiging werkt nauw samen met zorgverleners in de buurt zoals de huisarts, fysiotherapeut, pedicure, specialistische schoenenwinkels, huidtherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Mocht er advies nodig zijn van een orthopedisch chirurg, dan kan de huisarts gevraagd worden te verwijzen naar een orthopedisch voet- en enkelspecialist waar Podozorg goede ervaringen mee heeft. Zo kan de registerpodoloog u altijd doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

Hoge kwaliteit hulpmiddelen

Podozorg praktijken leveren therapiezolen van de beste kwaliteit, duurzaam en lichtgewicht. De zolen blijven goed steun geven aan de voet, ook als ze zwaar belast worden. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Schone praktijken

U wordt geholpen in een goed ingerichte en hygiënische praktijk. In elke Podozorg praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Podozorg Nederland.

Korte wachttijden

Door onze aanpak garanderen wij korte wachttijden. U kunt gegarandeerd terecht bij de registerpodoloog in de Podozorg vestiging bij u in de buurt.

Klachten

Ook met klachten kunt u altijd bij ons terecht. U kunt uw klacht richten aan administratie@podozorg.nl. Wij beschouwen elke klacht als een cadeau; een kans om een verbetering door te voeren. Bij geschillen kunt u terecht bij de klachtencommissie vanStichting LOOP.

Waarom Podozorg?